sâmbătă, 16 aprilie 2011

Merită văzut în… TIMIŞOARA - PARCURI

Odată ajuns în Timişoara nu o poţi părăsi înainte de a-i vizita parcurile şi spaţiile amenajate în aer liber, dat fiind faptul că este supranumită „mica Viena”, „oraşul parcurilor şi al florilor”. Şi aici chiar ai de unde alege. Foarte numeroase şi extrem de variate, parcurile timişorene îşi au specificul lor şi un farmec pur bănăţean.     


1. Scuarul Bihor - reprezintă un superb parc destinat în primul rând picnic-ului; alcătuit din bucăţi de gazon şi marmură, dispuse sub forma unei table de  şah, acest spaţiu este propice atât adulţilor, pentru o relaxare de weekend, cât şi copiilor, având spaţii de joacă special amenajate pentru aceştia.
 2. Parcul Central - loc de promenadă aproape de cetatea Timişoarei, parcul adăposteşte fântâni arteziene, statui, băncuţe şi inclusiv un skate-park special amenajat pentru pasionaţii acestui sport extrem.
 3. Parcul Rozelor - a fost realizat în cinstea împăratului Franz Jozef sub forma unei grădini cu flori; la momentul de faţă există 600 de varietăţi de trandafiri, aproximativ 10.000 de fire dispuse în opt grupe, ce ocupă peste un hectar.
 4. Parcul Justiţiei - este unul dintre cele mai îndrăgite parcuri timişorene pe timpul anotimpurilor caniculare deoarece, având foarte mulţi arbori şi arbuşti, este răcoros.
 5. Parcul Copiilor - cu o suprafaţă de peste 66 de hectare, parcul copiilor este practic un întreg loc de joacă special amenjat pentru aceştia. 
 6. Parcul Catedralei - situat, după cum sugerează şi numele, în apropierea Catedralei Ortodoxe din Timişoara.
 7. Parcul Botanic - cu  o suprafaţă de 9 ha, acest parc conţine specii arboricole din cele mai variate, fiind unul din cele mai frumoase parcuri dendrologice din ţară.
 8. Parcul „Regina Maria” - parc cu o deosebită încărcătură emoţională şi istorică, este, alături de Parcul Rozelor, unul dintre cele mai importante parcuri din ţară şi una din cele mai mari mândrii timişorene.   








 
















 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu