joi, 7 aprilie 2011

Merita vazut in... Cluj-Napoca- Aer liber!


Pentru că primăvara începe să se instaleze cu tot mai multă fermitate pe zi ce trece, fiecare dintre noi ajungem să ne mutăm din veşnicele baruri şi cafenele ce ne-au încălzit pe timpul iernii, direct în natură. Iar din acest punct de vedere, Clujul are multe de oferit.
Dacă preferaţi spaţiile mai neconvenţionale, recreative, dar desprinse cât de cât de forfota oraşului, puteţi alege malul Someşului sau pădurile şi spaţiile verzi ce înconjoară Clujul. Malul Someşului este un spaţiu unde natura se îmbină perfect cu un confort specific unui oraş mare, unde puteţi găsi băncuţe, plaje de nisip, copaci sau inclusiv un parc rustic.
La păduri, pe de altă parte, variaţia este ceva mai mare. Pădurea Făget, situată la ieşirea din Cluj spre Turda, este una din cele mai frecventate zone din împrejurimile oraşului, unde clujenii, şi nu numai, ies în weekend-uri la iarbă verde. Pădurea Hoia este un bun spaţiu pentru relaxare cu spaţii amenajate şi locuri unde anual se desfăşoară diverse acţiuni, printre care şi o pistă specială pentru mountain-bike. Pădurea Baciu, situată în continuarea Pădurii Hoia, este recunoscută la nivel mondial ca o pădure a misterelor, unde se presupune că ar avea loc diverse fenomene paranormale sau ezoterice.
Dacă sunteţi amatori de pescuit sau pur şi simplu de o relaxare pe malul unui lac, Lacul din Cartierul Gheorgheni este destinaţia voastră. Cel mai mare lac din Cluj-Napoca, acesta este amplasat lângă un centru comercial cunoscut sub numele de „Iulius Mall”. Înconjurat de o alee pietonală, Lacul din Cartierul Gheorgheni permite şi plimbări sau jogging în jurul acestuia. Dacă vă doriţi un spaţiu mai confortabil, Lacul Chios ar trebui luat în considerare. Situat în Parcul Central, acest lac este destinaţia ideală pentru aceia care-şi doresc să se relaxeze pe o bancă, admirând raţele sălbatice. Pe timpul verii se pot închiria bărci şi hidrobiciclete pentru plimbări pe lac.
În cazul amatorilor de plimbări în spaţii amenajate, parcurile sunt cea mai bună alegere. Principalul parc din Cluj este Parcul Central „Simion Bărnuţiu”. Cu o lungime de aproape un kilometru, Parcul Central conţine alei ce traversează parcul, statui, monumente, teren de baschet cu nocturnă, aparate de fitness cu acces gratuit, o superbă fântână arteziană, Lacul Chios, restaurantul „Chios” şi un parc amenajat cu spaţii de joacă, special pentru copii. Parcul Operei, situat vis-a-vis de Teatrul Naţional şi Opera Română, este amplasat foarte aproape de centrul Clujului. Parcul Ion Luca Caragiale, vis-a-vis de Palatul Telefoanelor(RomTelecom), este ideal pentru pasionaţii de skateboard, fiind amenajat special pentru acest sport.
O altă atracţie ce merită notată în jurnalul de călătorie „de Cluj” este Cetăţuia, un punct turistic important, de unde se poate admira panorama Clujului. Aici se găsesc alei pentru plimbări, o terasă cu bar de unde se poate vedea oraşul, un parc pentru copii cu teren de baschet cu nocturnă, teren de fotbal sau Hotelul Belvedere. De asemenea, în partea din spate, se mai poate vedea o parte din vechea fortificaţie a Clujului. Hotelul Belvedere reprezintă un punct de reper foarte bun pentru Cetăţuie, fiind vizibil din mai multe zone ale oraşului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu