Braşovul, “Oraşul Coroanei” este unul dintre cele mai vechi şi mai importante oraşe din România.Farmecul aparte al cetăţii medievale, aspectul plăcut al străzilor şi al magazinelor, precum şi multitudinea evenimentelor culturale sunt doar cateva dinre puntele de atractie ale orasului. Cu un trecut istoric fascinant, cu multiplele sale valenţe, Braşovul atrage deopotrivă turişti din ţară şi străinătate, artişti, oameni de afaceri, politicieni. Braşovul este cunoscut şi datorită Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”, ce se ţine aproape în fiecare an în centrul oraşului.
Teatrul pentru copii Arlechino din Brasov a fost infiintat in 1949, functionand ca sectie de teatru de papusi a Teatrului Dramatic. Incepand cu anul 1991, a devenit institutie profesionista independenta. Datorita nivelului artistic deosebit de ridicat, a dobandit pe parcursul anilor o serie de succese atat pe plan national, cat si international.
Astfel, prin participarea la numeroase festivaluri nationale din Bucuresti, Braila, Bacau, Timisoara, Cluj, Sinaia, Constanta, s-au obtinut numeroase premii de prestigiu.
Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov a luat fiinţă în anul 1946 sub denumirea "Teatrul Poporului". Din 1949 primeşte denumirea de "Teatru de Stat", pentru ca din 1967 marele regizor Sică Alexandrescu, pe atunci directorui teatrului, să îi pună numele de "Teatru Dramatic". Din 1994, pentru a cinsti memoria marelui regizor şi mentor, primeşte denumirea de Teatrul ”Sică Alexandrescu”. Fiind prin excelenţă un teatru de repertoriu, subvenţionat de municipalitate, în prezent îşi desfăşoară activitatea într-un edificiu, impunător, având Ia dispoziţie două săli: sala mare cu 750 de locuri şi sala mică Studio ’82, cu o capacitate variabilă, între 40-60 de locuri. Realizează în jur de 6-8 premiere pe stagiune.
Stadionul Tineretului sau Stadionul „Silviu Ploeşteanu” este arena oficială a clubului de fotbal FC Braşov. Acesta este amplasat în cartierul Bartolomeu din Braşov, pe strada Stadionului nr.1. Tribunele au o capacitate de 8.500 de locuri, fiind cel mai mare stadion al oraşului Braşov . În anul 2009, a fost inaugurată instalaţia de nocturnă, într-un meci de campionat împotriva celor de la Gaz Metan Mediaş. Pe locul actualului stadion, Municipal se va construi un nou stadion, Braşov Arena de 23.000 de locuri, stadion ce va fi cel mai mare stadion din Braşov. Acesta va avea 3 stele (standardele UEFA), toate locurile sale vor fi acoperite, şi va fi deţinut de către clubul FC Brasov şi primăria oraşului. Lucrările au început şi s-au oprit la dărâmarea arenei vechi.
Primăria Veche (Casa Sfatului)
Construita in secolul al XIII-lea,casa a servit ca loc de intalnire pentru consilieri locali, cunoscuti sub numele de centurioni. Pe partea de sus a cladirii sta Turnul Trompetistului, utilizat in Evul Mediu ca un turn de veghe pentru avertisment in cazul unui pericol pentru locuitorii cetatii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu