marți, 12 aprilie 2011

Merită văzut în... SIBIU – Aer liber!

            Şi pentru că nu întotdeauna avem bani de diverse intrări la muzee, teatre sau pur şi simplu de o cafea, bere în oraş, Sibiul vine cu zone atractive şi pline de farmec în natură. Relaxante, fermecătoare şi în acelaşi timp lipsite de necesitatea unui suport financiar, parcurile au fost, sunt şi vor rămâne mereu puncte de atracţie la îndemâna oricui.
            Astfel vă îndrumăm spre:
1.      Parcul sub Arini – unul dintre cele mai vechi parcuri din ţară, acesta ne oferă 22 de hectare pline cu diverse specii de copaci, atât autohtone, cât şi exotice, printre cele mai interesante amintim arini, tei, strejari cu vechime de peste 150 ani, magnolii, ginkgo-arborele vieţii, tuia, stejar roşu, arbore de lalea, arţar de zahăr etc. De asemenea, tot aici sunt adăpostite peste 95 de specii de păsări.
2.      Parcul Astra – situat în centrul Sibiului, acest parc a apărut în urma demolării zidurilor cetăţii din această zonă. În perimetrul parcului au fost expuse nouă busturi ale unor personalităţi celebre, şi anume Gheorghe Bariţiu, Badea Cârţan, Timotei Cipariu, Octavian Goga, Gheorghe Lazăr, Andrei Mureşanu, Andrei Şaguna, Ioan Slavici şi Emanuil Gojdu. De asemenea, în partea stângă a parcului este situat Palatul Asociaţiunii, unde la momentul de faţă funcţionează Biblioteca Astra, cea mai importantă bibliotecă sibiană.
3.      Parcul Natural Dumbrava Sibiului – situat la aproximativ 4 km de centrul oraşului, parcul se întinde pe suprafaţa a 960 de hectare. Cuprinde în interiorul său Pădurea Dumbrava cu diverse specii de arbori, Grădina Zoologică, lacuri unde se pot face plimbări cu barca sau hidrobicicleta etc. În secolul al XIII-lea Parcul Natural Dumbrava Sibiului a fost locul preferat al sibienilor când venea vorba de plimbări în natură.
4.      Grădina Zoologică – aflată în Parcul Natural Dumbrava Sibiului, este practic prima grădină zoologică din România. Cu o suprafaţă de 15 hectare adăposteşte undeva la 177 animale şi păsări din 47 de specii, printre care amintim: vulpi, lupi carpatini, urşi, lupi albi, maimuţe, pume, tigri, jaguari, lei, mistreti, piton reticulat, cel mai mare crocodil din România(2m lungime), fazani, păuni, papagali etc. De asemenea, merită menţionat că vârsta stejarului de la intrarea în Grădină depăşeşte 600 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu