luni, 11 aprilie 2011

Merita vazut in... SIBIU- Teatrul National Radu Stanca!

Primul teatru din Sibiu a fost infiintat in anul 1788, la initiativa lui Martin Hochmeister, prin transformarea Turnului gros din centura de aparare a orasului in cladire pentru spectacole artistice.
Teatrul National "Radu Stanca" este cel mai important teatru din Romania si unul dintre cele mai active din Europa, avand in componenta o sectie romana si una germana. Sunt prezentate spectacole, atat in romana, cat si in germana, dar si nenumarate co-productii internationale.
Numele teatrului este un omagiu adus unei mari personalitati cu acelasi nume. Radu Stanca a fost un poet, dramaturg, eseist si om de teatru de o valoare incomensurabila. Numele sau este strans legat de orasul Sibiu, atat prin exercitarea acestor roluri artistice, cat si prin fondarea de teatru si scoala in oras.
Teatrul "Radu Stanca" se mai poate lauda si cu un repertoriu de 72 de spectacole diferite, colaborand cu cei mai buni regizori romani si europeni. Alaturi de Festivalul International de Teatru de la Sibiu, teatrul a adus orasului titulatura de Capitala Culturala Europeana, in anul 2007, dar au si pus bazele "Bursei de Spectacole de la Sibiu", singura din centrul si sud-estul Europei, a Scolii de Teatru din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" Sibiu si a scolii de management cultural in cadrul aceleeasi universitati.
In anul 2003, teatrul din Sibiu a fost numit cel mai bun teatru din tara. Castigator a numeroase premii, teatrul "Radu Stanca" va continua sa promoveze cultura si arta, clasand Sibiul in randul celor mai frumoase orase din Europa. Pe drept cuvant!
Teatrul "Radu Stanca", Sibiu, piesa "Faust"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu