joi, 14 aprilie 2011

Merita vazut in… TIMISOARA- Muzee

Muzeul Banatului Timisoara(str. Iancu Huniade, nr. 1) a fost infiintat in 1872, reprezentand un reper bine definit in viata culturala a Timisoarei, dar si o institutie culturala de traditie. Muzeul este impartit in mai multe sectii, printe care cea de Arta, Stiintele Naturii, Etnografie, Istorie si Muzeul Satului Banatean. Muzeul este foarte important prin rolul pe care il joaca in restaurarea si conservarea patrimoniului cultural national. Pentru amatorii de curiozitati, trebuie precizat faptul ca muzeul dispune de cea mai bogata colectie de pasari si de fluturi din aceasta parte a Europei.

Muzeul de Arta- Palatul Baroc (Piata Unirii, nr.1)
Palatul Vechii Prefecturi, denumit si Palatul Baroc, reprezinta unul dintre cele mai valoroase monumente istorice ale Timisoarei. Muzeul dispune de o colectie impresionanta, demna de vizitat daca ai drum in acest oras: arta banateana veche, grafica europeana, picture banateana sec. XIX, arta interbelica banateana, arta decorativa si arta contemporana sunt doar cateva din colectiile pe care Muzeul de Arta vi le pune la dispozitie! Pentru mai multe informatii, intrati pe site-ul oficial al muzeului: www.muzeuldeartatm.ro

Muzeul Satului Banatean ( Aleea CFR, nr. 1) este considerat a fi o pagina deschisa a istoriei Banatului, o marturie a civilizatiei populare traditionale a romanilor si a minoritatilor nationale din aceasta provincie. Cu un patrimoniu cultural constand din 52 de monumente si peste 2300 de piese etnografice, muzeul se numara printre cele mai de seama  muzee ale Timisoarei.

Muzeul Banatului, Timisoara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu