duminică, 10 aprilie 2011

Merita vazut in... SIBIU- Muzee!

Sibiul, considerat unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, este situat in partea sudica a Transilvaniei si are o populatie de  170000 locuitori.
Imprejurimile Sibiului, dintre care amintim zona de o deosebita valoare culturala,  cunoscuta sub numele de 'Marginimea Sibiului', precum si statiunea Paltinis, muntii Fagaras de la Transfagarasan pana la Valea Oltului si satele sasesti din jur, contribuie intr-o si mai mare masura la reputatia Sibiului de cea mai importanta destinatie turistica din Romania.
De aceea, muzeele Sibiului trebuie, cu siguranta amintite in aceste randuri:

  1. Muzeul National Brukenthal( Piata Mare, nr. 4-5): este cel mai important complex muzeal si cel mai vechi muzeu din Romania. Sediul principal se afla in palatul cu același nume construit de baronul Samuel von Brukenthal între anii 1778 și 1788, pe o latură a Pieței Mari. Muzeul este impartit in mai multe sectii: Arta Europeana, Arta Romaneasca, Arta Contemporana, Istorie, Istorie Naturala, Istoria Farmaciei, Arme si trofee de vanatoare si Biblioteca. http://www.brukenthalmuseum.ro/


  1. Complexul National Muzeal „Astra” Sibiu: cea mai importantă instituţie fondată de Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, a fost inaugurat în 19 august 1905. Reprezinta identitatea etnoculturala a poporului roman.

  1. Muzeul Bisericii Evanghelice C. A. din Romania( str. Mitropoliei, nr. 30): Inaugurat la 14 iulie 2007, în cadrul Centrului de Cultură şi Dialog “Friedrich Teutsch”, Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România constituie un important spaţiu al rememorării şi al experienţei acumulate de-a lungul secolelor de existenţă a Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană.

  1. Muzeul de Locomotive cu Abur( str. Dorobantilor, nr. 22): a fost inaugurat in 1994. In colectia muzeului se numara locomotive cu aburi, macarale cu aburi si pluguri cu aburi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu