joi, 14 aprilie 2011

Azi e Timisoara, maine-i toata tara!

Dupa cum v-am obisnuit deja, blog-ul nostru va povesteste cate putin despre frumusetea oraselor romanesti, in speranta ca astfel vom mai putea uita de situatia critica in care ne aflam ca natie, din punct de vedere economic, al sanatatii etc etc etc. Astazi a venit vremea Timisoarei. Maine nu va fi chiar toata tara, dar va fi cu siguranta un alt oras despre care trebuie sa aflati lucruri noi.
 Cititi randurile urmatoare pentru a afla mai multe despre unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei.


Merita vazut in… TIMISOARA- Informatii generale
Stema orasului Timisoara

Timisoara este resedinta si, totodata cel mai mare oras al judetului Timis. Este situate in partea de Vest a Romaniei, in regiunea Banat. Avand o populatie de 312.113 de locuitori, Timisoara ocupa locul al treilea ca populatie in tara.
Premierele Timisoarei
Pe langa frumusetea in sine a acestui oras, sunt foarte important de mentionat cateva dintre recordurile stabilite de-a lungul istoriei de resedinta judetului Timis: in anul 1718 a fost atestata prima fabrica de bere de pe teritoriul Romaniei; in 1881, prima retea de telefonie de pe teritoriul Romaniei; in 1884, Timisoara era primul oras din Europa Continentala cu strazile illuminate electric, prin prezenta a 731 de lampi; in 1889, a avut loc primul meci de fotbal european din Romania; in 1895, prima strada asfaltata de pe teritoriul de azi al Romaniei; in 1897 au avut loc primele proiectii cinematografice de pe teritoriul tarii noastre; in 1899, circula primul tramvai electric din tara; in 1953, era singurul oras European cu trei teatre de stat: roman, german si maghiar. Socant, nu? Ca si cum toate astea n-ar fi de ajuns pentru a demonstra importanta orasului, ar fi imposibil de omis faptul ca Timisoara, in 1989, a “gazduit” debutul revolutiei romane impotriva regimului communist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu