Constanţa este oraşul cel mai vechi atestat de pe teritoriul României si s-a format in urma colonizarii grecesti. Prima atestare documentară datează din 657 i. Hr.. Orasul se afla in judetul cu acelasi nume, in partea de sud-est a Romaniei.
Constanta poseda o plaja proprie care se intinde pe o distanta de 6 km.
Un alt amanunt important este ca Municipiul Constanţa este singurul oraş din Romania deservit de toate căile moderne de transport, respectiv rutier, feroviar, maritim, fluvial si aerian.
Muzeul de Istorie nationala si Arheologie(piata Ovidiu, nr. 12): are o istorie de peste o suta de ani. Poseda un patrimoniu de peste 430.000 de obiecte a caror tipologie diversificata surprinde profilul asezarii de-a lungul secolelor, din erele preistorice, pana in anul 1940. Muzeul are 24 de incaperi si este impartit in sectiile: de cercetare, de arheologie si de istorie moderna si relatii cu publicul.
Muzeul de Arta (Bulevardul Tomis): a fost infiintat in anul 1961 si are un patrimoniu de peste 7300 de opera de arta romaneasca moderna si contemporana: pictura, sculptura, grafica si arta decorative.
Complexul muzeal de Stiinte ale Naturii (Strada Soveja): in cadrul complexului muzeal de Stiinte ale Naturii, incepand cu anul 1982, a intrat in circuit turistic si expozitia “Pasari exotice si de décor”. Dintre vertebratele terestre, pasarile reprezinta grupul cel mai bogat in specii, insumand ¾ din totalul acestora.
Muzeul de Arta populara (Bulevardul Tomis, nr. 32): cladirea muzeului a fost construita in anul 1896, in stil brancovenesc. Muzeul adaposteste colectii impresionante de ceramica, tesaturi, unelte, costume populare dobrogene si covoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu