joi, 12 mai 2011

Merita vazut in... BUCURESTI - Aer liber!


Dacă până acum am vorbit despre divrse spaţii de relaxare din marile centre culturale ale ţării, săptămâna asta vine rândul Bucureştiului să se prezinte cu ce are el mai bun în materie de zone de agrement şi de relaxare. Multe, diverse, fiecare cu specificul lor, parcurile bucureştene oferă câte puţin pentru toată lumea. În cele ce urmează veţi afla unde să mergeţi şi unde nu dacă vreţi să beţi o cafea liniştiţi pe o bancă în aer liber.
·        Parcul Alexandru Ioan Cuza – situat în partea central-estică a Bucureştiului, în sectorul 3, acest parc este unul din cele mai mari din oraş şi adăposteşte în interiorul său Lacul Titan, ce este are 5 insule, fiecare cu specific diferit.
·        Parcul Bazilescu – se află în partea de nord-vest a Bucureştiului, în cartierul Bucureştii Noi. Aici este amplasat Teatrul de Vară, cu o capacitate de 2000 de locuri.
·        Parcul Bordei – situat pe malul lacului Floreasca, vizavi de Parcul Herăstrău.
·        Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” – amplasată în Cartierul Cotroceni, este prima grădină botanică înfiinţată în Bucureşti şi însumează peste 10 mii de specii de plante.
·        Parcul Carol – intitulat şi Parcul Libertăţii, este situat în sectorul 4 pe Dealul Filaretului. În interiorul său se regăsesc Arenele Romane, Mausoleul  din Parcul Carol, Fântâna George Grigorie Cantacuzino, Statuile Giganţii, Monumentul Eroilor Necunoscuţi, Muzeul Naţional Tehnic, Fântâna Zodiac şi Institutul Astronomic al Academiei Române.
·        Parcul Circul de Stat – situat în sectorul 2 al Bucureştiului, acest parc găzduieşte Circul de Stat. De asemenea, în centrul acestuia se află „Lacul cu izvoare naturale”, pe marginea căruia cresc lotuşi egipteni.
·        Parcul Cişmigiu – amenajat în stilul parcurilor engleze,  Grădina Cişmigiu este cea  mai veche grădină publică din Bucureşti şi se află în centrul acestuia.
·        Parcul Copilului
·        Parcul Crângaşi
·        Parcul Drumul Taberei – situat în sectorul 6, în cartierul Drumul Taberei, acest parc conţine un lac artificial, ştrand şi chiar şi un teatru de vară pentru copii.
·        Parcul Eroilor
·        Grădina Episcopiei
·        Parcul Filaret
·        Parcul Floreasca
·        Parcul Florilor
·        Parcul Gării de Nord
·        Parcul Giuleşti
·        Parcul Grozăveşti
·        Parcul Herăstrău – intitulat şi Parcul Carol al II-lea, acesta este cel mai mare parc din Bucureşti, cu o suprafaţă de  110ha. Este construit pe malurile lacului Herăstrău.
·        Grădina Icoanei
·        Parcul Ioanid – amenajat pe fostul afluent al Dâmboviţei, Bucureştioara, acest parc a fost proiectat după tiparul acelora engleze şi franceze. Este situat în sectorul 2 şi mai este cunoscut sub numele de Parcul Ion Voicu.
·        Parcul Izvor
·        Parcul Kiseleff – are ca şi obiective diverse statui  ale unor mari personalităţi, alături de Monumentul Infanteriei Române.
·        Parcul Morarilor
·        Parcul Naţional – fostul Parc 23 august, aici se pot găsi Complexul Sportiv Naţional şi Casa Fotbalului, sediul Federaţiei Române de Fotbal.
·        Parcul Obor – situat în faţa Primăriei Sectorului 2.
·        Parcul Pantelimon
·        Parcul Plevnei
·        Parcul Plumbuita – situat pe malul Lacului Plumbuita, ce face parte din salba de lacuri a râului Colentina, acest parc se află în cartierul Colentina din sectorul 2.
·        Parcul Sfânta Maria
·        Parcul din strada Gheorghe Petraşcu
·        Parcul Tei – amplasat în sectorul 2, în partea de sud-est a Lacului Tei, pe cursul râului Colentina.
·        Parcul Tineretului – situat în partea de sud a Bucureştiului, foarte aproape de „Valea Plângerii”, poate fi accesat prin Piaţa Şincai şi prin Piaţa Brâncoveanu.
·        Ştrandul Tineretului
·        Parcul Titan(fosta Balta Albă)
·        Parcul Titanii
·        Grădina Zoologică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu