Braşovul îşi are farmecul lui chiar şi în aer liber. Odată ajuns aici nu ai voie să ratezi următoarele obiective:
· Parcul Aventura – după cum ne spune şi numele, acesta este un parc de aventuri în aer liber special amenajat pentru amatorii de senzaţii extreme. Diverse activităţi sportive şi aventuri sunt puse la dispoziţia întregii familii în cadrul a opt trasee de dificultăţi diferite. Este situat imediat după intrarea în Braşov din direcţia Bucureşti în cartierul Noua, langa zona lacului Noua.
· Parcul Nicolae Titulescu – este parcul central al oraşului Braşov, situat între Bulevardul Eroilor şi strada Nicolae Iorga. Cel mai mare din oraş, este prevăzut cu locuri de joacă pentru copii şi spaţii amenajate pentru jucătorii de şah. Săptămânal, în weekend-uri, au loc târguri de prezentare ale unor produse tradiţionale, antichităţi şi artă.
· Parcul Sportiv Braşov – fostul parc Tractorul a fost reamenajat recent şi a primit numele de Parcul Sportiv Braşov. Cei care vor să-l viziteze vor avea parte de fitness în aer liber, piste pentru role, terenuri de baschet şi fotbal sau patinoar pe timpul iernii. Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Braşov, Parcul Sportiv este situat pe str. Turnului, în cartierul Tractorul.
· Parcul Trandafirilor – situat în cartierul Răcădău, pe Bulevardul Muncii este una din cele mai primitoare şi mai frumoase zone din Braşov, după cum spun unii braşoveni, poate chiar prea civilizat. Parcul este destul de controversat dat fiind faptul că interiorul acestui regăsim o statuie a premierului israelian Itzik Rabin şi o stea a lui David din trandafiri.
· Parcul Gheorghe Dima – localizat pe str. Mitropolit Andrei Şaguna.
· Parcul Livada Poştei – destinat special copiilor, acest parc conţine şi cunoscuta Cetatea Bârsei, un castel de lemn special conceput pentru jocurile copiilor.
· Parcul Eroilor 1989 – localizat pe B-dul Eroilor.
· Piaţa Sfatului – considerată un simbol al oraşului Braşov este situată în partea veche a Braşovului şi a reprezentat de-a lungul mai multor secole un celebru centru comercial, social şi cultural al acestui oraş. În centrul ei se află Casa Sfatului, construită în anul 1420, care, începând cu 1950, adăposteşte Muzeul Judeţean de Istorie.
· Poiana Braşov – una din cele mai populare zone de ski din ţară este situată la 12 km de Braşov.
· Muntele Tâmpa – aparţine de Masivul Postăvaru din Carpaţii Orientali, localizat în sudul Carpaţilor Orientali. Are o înalţime de 960 m şi este uşor de accesat atât pe jos cât şi cu maşina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu