marți, 17 mai 2011

Merită văzut în… Constanţa – Aer liber

            Parcurile constănţene îşi au şi ele farmecul lor aparte, condimentat de o briză maritimă. În cele ce urmează vă puteţi delecta cu cele mai interesante zone de agrement din acest oraş pentru a şti desigur unde să poposiţi dacă vreţi o gură de aer liber într-un ambient fermecător.
·        Parcul Tăbăcăriei – este unul din cele mai mari şi mai frumoase parcuri din ţară şi este situat în jurul lacului ce poartă acelaşi nume. În interiorul acestui parc puteţi regăsi  trei lacuri interioare, dintre care Microdelta este de interes ştiinţific, vegetaţie arboricolă specifică Dobrogei lacustre şi inclusiv patru hectare ce conţin mii de flori(Expoflora), printre care 60 de varietăţi de lalele.
·        Parcul „Ţara Piticilor” – este prevăzut ca şi parte componentă a parcului Tăbăcăriei şi cuprinde 18 grupuri de elemente de joacă special amenajate pentru copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani.
·        Parcul Casei de Cultură – situat pe B-dul Alexandru Lăpuşneanu.
·        Parcul Tomis 2 – situat pe strada Mircea cel Bătrân.
·        Parcul Teatrului – amplasat pe B-dul Tomis.
·        Parcul Farului – un superb parc dotat cu fântâni arteziene şi un far excepţional, situat chiar în portul Constanţa.
·        Parcul Gării – este situat la intersecţia străzilor Mangaliei, 1 Decembrie 1918 şi Theodor Buradea şi este considerată zona metropolitană a Constanţei. Cel mai important obiectiv din acest parc este o fântână ce se află în topul celor mai frumoase fântâni din ţară.
·        Parcul Arheologic – situat pe Bulevardul Ferdinand este unul din cele mai interesante parcuri din ţară, ce nu trebuie ratat odată ajuns în Constanţa. Aici sunt expuse în aer liber vestigiile rămase din Cetatea Tomis, din perioada romano-bizantină, printre care zidul roman de incintă(datează din secolul III d.Hr.) şi Turnul Măcelarilor, refăcut în timpul împăratului Iustinian. De o parte şi de alta a aleilor pietonale sunt expuse vase ceramice utilizate în antichitate.
·        Parcul Viitorului – un parc modern situat în cartierul CET, ce beneficiază de alei de promenadă, un foişor pentru pensionari, fântâni arteziene, terenuri de sport, băncuţe şi spaţii de joacă pentru copii.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu